www.smita.edu.my

Banner


UNTUK PELAJAR LELAKI  &  PEREMPUAN

Terkini di SMITA

 

alt

SMITA 1ST RUNNER UP, ROBOTEAM INNOVATION CHALLENGE 2016

Baca Lagi...
Anda berada di: Halaman Utama

Selamat Datang Ke Laman Web SMITA!

Image result for pengetua smita

Sekapur Sirih daripada Pengetua SMITA 2019

بسم الله الرحمن الرحيم.

الحمد لله رب العلمين،والصلاة و السلام على اشرف الأنبياء و المرسلين و على آله و صحبه اجمعين.

Saya ingin mengambil kesempatan yang berharga ini untuk mengucapkan selamat datang kepada semua pengunjung laman web rasmi Sekolah Menengah Islam Tahfiz Al-Amin. Terima kasih atas kesudian anda meluangkan masa melawat kami secara atas talian.

Dunia pendidikan di Malaysia dilihat berkembang dengan begitu pantas. Pelbagai penambahbaikan dibuat bagi memastikan sIstem pendidikan sedia ada kekal relevan dan mapan dalam mendepani cabaran yang datang seiring kepesatan kemajuan alaf baru. Usaha besar serta komitmen tinggi yang diberikan belum tentu dapat menangani cabaran dan rintangan yang bakal dihadapi sekiranya kerjasama yang kukuh antara semua pihak tidak dapat dicapai.

Kemajuan teknologi maklumat dan komunikasi telah sekian lama membantu para guru menjalankan proses pengajaran dan pembelajaran murid-murid di sekolah. Maklumat berkaitan pembelajaran dapat diperoleh dengan mudah di laman-laman sesawang sedia ada. Namun begitu, pemantauan berterusan terhadap aktiviti anak-anak pelajar ketika melayari internet adalah amat penting bagi memastikan tiada perkara tidak sewajarnya terjadi.

Ini merupakan cabaran utama para pendidik serta ibu bapa dalam mendidik anak-anak zaman sekarang . Usaha dan kerjasama lebih bersepadu dan erat perlu digembleng bagi memastikan anak-anak kita mampu menghadapi cabaran-cabaran ini dengan sikap matang dan terpimpin.

Saya mengucapkan selamat bertugas kepada semua warga pendidik SMITA. Marilah kita berdoa agar usaha ini dirahmati Allah dan diganjari syurga teragung di akhirat nanti.

Sekian, wassalam.

Ustaz Mohamad Akmal Aidi Bin Kamarulzaman

Pengetua

   

Berita / Makalah

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SPM 2018

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SPM 2018

Assalamualaikum ibubapa SMITA yang dihormati.

Alhamdulillah hari ini 14 Mac 2019, keputusan SPM 2018 telah selamat diumumkan.Daripada 28 calon, semua calon berjaya mendapat sekurang-kurangnya satu A kecuali beberapa orang pelajar sahaja. Dengan keputusan terbaik aliran Sains Tulen adalah milik Safwan Zulkarnain dengan keputusan 9A.Manakala pelajar terbaik aliran Akaun adalah milik Muhammad Mirza dengan keputusan 7A.Gred purata sekolah (GPS) untuk SPM 2018 ialah 4.2 berbanding GPS SPM 2017 ialah 5.37. Peningkatan ialah sebanyak 1.17. Alhamdulillah.SMITA mengucapkan jutaan tahniah kepada para pelajar dan ibubapa atas kejayaan yang memberangsangkan.

Setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Ilahi atas pinjaman anugerah kejayaan ini. Alhamdulillah thumma alhamdulillah.

Sekian.

Assalamualaikum

Baca Lagi...

PERLAWANAN PERSAHABATAN BOLA TAMPAR SMITA VS SARJANA

PERLAWANAN PERSAHABATAN BOLA TAMPAR SMITA VS SARJANA

Pada 08 Mac 2019, diadakan Perlawanan Persahabatan Bola Tampar antara SMITA dan SARJANA. Perlawanan diadakan di SARJANA, Kg Gajah.Perlawanan ini demi meningkatkan keyakinan kedua-dua belah pasukan dalam menghadapi perlawanan sebenar kelak. Sekaligus mengeratkan ukhwah antara kedua buah sekolah.

Baca Lagi...

BENGKEL RUKYAH HILAL

BENGKEL RUKYAH HILAL

Pada 7 mac 2019 Smita menghantar beberapa orang pelajar bagi menyertai bengkel rukyah hilal rejab yang diadakan di balai cerap baitul hilal,pasir panjang segari perak yang dianjurkan dibawah jabatan mufti perak .Mewakili pelajar tingkatan 1 sehingga tingkatan 4.Berdasarkan keputusan rukyah hilal rejab, anak bulan tidak kelihatan akan tetapi diberitakan kelihatan di kawasan acheh indonesia.Apapun keputusannya ,kita bersyukur kerana pelajar2 dapat mempelajari ilmu astronomi dan falak .doakan semoga anak2 smita terus maju dan berjaya dalam bidang astronomi dan falak.

Baca Lagi...
More:

Facebook Smita

MENU PANTAS

KOLEKSI UCAPAN
 
BIODATA 
 
MAKLUMAT 
 
GALERI
 
PAUTAN
 
PENDAFTARAN
SESI 2018 - DIBUKA SEKARANG

Pendaftaran 2019

2019  DIBUKA SEKARANG

KLIK GAMBAR UNTUK DAFTAR

 

DAHULU dan SEKARANG

PEMAKLUMAN AKTIVITI

MAC 2019

 

06 Mac - Perlawanan Ragbi Persahabatan SMITA vs Kolej Vokasional 

08 Mac - Smart Memorizing

09 Mac - Fire Drill

15 Mac - Ceramah Perdana BADAR

16 Mac - Ekplorasi Lata Kinjang / Koko

18 hingga 22 Mac - Ujian Pertengahan Sem 1

22 hingga 31 Mac - Cuti Sekolah Pertengahan Sem 1

 

PENGUMUMAN CUTI

PEMAKLUMAN  CUTI

 

Assalamualaikum w.b.t

 

Ibubapa yang dihormati,

 

Cuti Sekolah Pertengahan Sem 1

Bermula - 22hb Mac 2019

(Lepas Solat Jumaat)

Pulang - 31hb Mac 2019

(Sebelum 6.30 petang Hari Ahad)

 

 

Sekian, wassalam

Pengetua SMITA

 

sebarang pertanyaan sila hubungi:

E-mail: smitalamin@yahoo.com

Telefon: 605-625 4333
Faks: 605-625 4335
http://www.smita.edu.my

 

WARDEN ASRAMA:

EN  MUHAIZAT : 013-504 6660

EN FARHAN : 013-261 3211

 

Lokasi SMITA

SMITA PUTERA (TELUK INTAN)

SMITA PUTERI (SHAH ALAM)

Waktu Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Ikim FM